Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Flash - Veelgestelde vragen

Flash

Flash was een softwareplatform ontworpen en uitgebracht door Adobe. Het werd vroeger gebruikt om dingen als online animaties en videogames aan te sturen. Het werd officieel op 31 december 2020 stopgezet. Het wordt niet langer ondersteund en zal niet werken op bijgewerkte browsers.
Vanwege het geleidelijk stopzetten van Flash door browsers als Firefox en Chrome in januari 2021, doen online Flash-spelletjes het niet langer.
Hoewel het misschien nog steeds mogelijk is om Flash-spelletjes te blijven spelen in browsers die nog niet zijn bijwerkt (vóór januari 2021), zullen deze spelletjes niet meer werken in browsers die wel zijn bijgewerkt.
HTML5 is een soort programmeertaal die wordt gebruikt om verschillende soorten online content, inclusief videogames, aan te sturen. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in oktober 2014.
HTML5-spelletjes zijn online videogames aangedreven door HTML5.
Vanwege de geleidelijke overstap naar HTML5, Unity en soortgelijke technologieën heeft Adobe de beslissing genomen Flash niet langer te ondersteunen omdat het verouderd was en niet goed werkte op mobiele apparaten. Dit zijn enkele redenen waarom het niet langer beschikbaar is. Lees voor meer informatie de reactie op “Is HTML5 beter dan Flash?”
Het is eigenlijk heel eenvoudig. Flash-spelletjes zijn spelletjes die worden aangedreven door Flash. HTML5-spelletjes zijn spelletjes die worden aangedreven door HTML5.
Veel ontwikkelaars vinden HTML5 stukken beter dan Flash. Het wordt ook als veel veiliger beschouwd. HTML5 is minder kwetsbaar voor aanvallen, bijvoorbeeld van hackers. Er is ook minder elektriciteit van batterijen, accu's of andere stroombronnen voor nodig. Spelletjes en andere online content laden ook veel sneller met HTML5 dan met Flash en functioneren beter op mobiele apparaten als smartphones en tablets.
Helaas is dit niet altijd mogelijk. We hebben momenteel honderden Flash-spelletjes op onze websites. Het zou ontzettend moeilijk zijn om deze allemaal naar HTML5 om te zetten. Daarnaast zijn er juridische overeenkomsten met verschillende ontwikkelaars die een en ander lastiger maken en waardoor we bepaalde titels helemaal niet mogen omzetten. We houden echter wel bij welke spelletjes onze gebruikers het allerliefst omgezet zien. Jullie kunnen jullie suggesties indienen via dit online formulier. We doen er alles aan om zo veel mogelijk spelletjes om te zetten en waarderen jullie feedback.

Nog vragen?

Neem contact met ons op