Flash activeren

Na 31 juli 2019 zullen Google Chrome en uiteindelijk ook andere browsers de Flash-plug-in automatisch uitschakelen. Hetzelfde geldt voor online games die gebruikmaken van deze plug-in. Maar dat wil niet zeggen dat je deze games niet meer kunt spelen!
Hieronder vind je een handleiding die stapsgewijs uitlegt hoe je Flash in Google Chrome activeert, zodat je al deze coole games kunt blijven spelen.

Handleiding voor het activeren van Flash

1. Klik op de knop 'Nu spelen' in het bericht 'Activeer Flash' dat in de game verschijnt.

2. Ga naar de adresbalk in Google Chrome en klik op het pictogram 'Plug-in geblokkeerd'. Het bericht 'Flash is geblokkeerd op deze pagina' verschijnt.

3. Klik op de knop 'Beheren' om de pagina met Flash-instellingen te openen.

4. Klik op de schuifbalk naast 'Niet toestaan dat sites Flash uitvoeren'. De browser-instelling is juist zodra de tekst is veranderd in 'Eerst vragen (aanbevolen)' en de schuifbalk blauw is. Van nu af aan vraagt je browser je om de Flash-plug-in te activeren als je een Flash-game probeert te spelen.

5. Ga terug naar de game en vernieuw de pagina. Er verschijnt een bericht in de game waarin staat dat je Flash moet activeren om te kunnen spelen.

6. Klik in dit bericht op de knop 'Nu spelen'. In je browser verschijnt een tweede bericht waarin staat dat de site Flash wil uitvoeren.

7. Klik op de knop 'Toestaan'.

8. De pagina wordt vernieuwd en je kunt de game nu spelen. Veel plezier!

We hebben een paar veelgestelde vragen verzameld over Flash en hoe je Flash-games kunt blijven spelen.

Veelgestelde vragen

1. Kan ik in de toekomst nog steeds Flash-games spelen?
Jazeker! Volg onze handleiding voor Google Chrome die je stapsgewijs uitlegt hoe je Flash activeert, zodat je online Flash-games kunt blijven spelen.
2. Ik heb alle stappen gevolgd om Flash te activeren, maar mijn game werkt nog steeds niet.
Wat vervelend! Stuur ons hier een bericht en we zullen je zo snel mogelijk helpen.
3. Ik heb Flash al geactiveerd, maar de browser blijft me vragen om het te activeren.
Controleer de instellingen van je internetbrowser. Elke keer dat je je browser afsluit, moet je Flash opnieuw activeren in de browserinstellingen.
4. Het bericht om Flash toe te staan verschijnt niet als ik op de knop 'Nu spelen' druk.
Oeps! Probeer de pagina te vernieuwen. Klik nog een keer op de knop en wacht minstens een minuut tot het bericht verschijnt.
5. Ik wil Flash niet activeren. Wat kan ik plaats daarvan spelen?
Op onze website staan een heleboel games waar je geen Flash voor nodig hebt. We raden je aan de games te proberen die we voor je hebben geselecteerd in ons bericht 'Flash activeren' of op onze homepage.
6. Hoe weet ik of een game Flash gebruikt?
Als een game de Flash-plug-in gebruikt, dan is dat via een bericht boven de game te zien.
7. Ik gebruik Google Chrome niet als browser. Kan ik deze games nog steeds spelen?
Ja! Als je Google Chrome niet gebruikt, heb je voorlopig geen last van de Flash-blokkering. Alle browsers stoppen uiteindelijk met het ondersteunen van Flash, dus onthoud deze informatie voor wanneer jouw browser geen Flash meer ondersteunt.
8. Waarom blokkeert Google Chrome de Flash-plug-in?
Adobe heeft besloten om Flash niet langer te ondersteunen, dus alle browsers stoppen uiteindelijk met het gebruik ervan. Maar maak je geen zorgen! Er zijn namelijk nieuwere en betere technologieën beschikbaar, zoals HTML5. HTML5 is sneller, veiliger en je hoeft er geen plug-in voor op je computer te installeren. Je kunt deze veranderingen vergelijken met de ontwikkeling van mobiele telefoons de afgelopen jaren. Zou jij een Blackberry of Nokia 3310 blijven gebruiken als je voor een van de nieuwste smartphones van Apple of Samsung kunt kiezen?
9. Wat is Flash?
Flash is computersoftware die wordt gebruikt om allerlei verschillende online games (en andere mediatypen) te maken en te draaien. De software is eigendom van een bedrijf dat Adobe heet. Om games met Flash te kunnen spelen, moet Adobe Flash Player op je computer zijn geïnstalleerd.
10. Mijn vraag stond niet in deze lijst :(
Maak je geen zorgen! Als je nog vragen hebt, kun je ons hier een bericht sturen. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.